MENU NO.19
19.11.2024 - 5.4.2025
"Ruoan ja taiteen tekemisessä on kovin paljon samaa. Ehkä siksi pidänkin niistä molemmista valtavasti."
- Gustav

GUSTAVIN JUUREEN LEIVOTTUA KNUT-LEIPÄÄ
Leipä on Gustavin isoisän nimeä kantava ja alkuperäistä reseptiä mukaileva lämpimäinen. Knut uskoi, että hyvä leipä (ja viikset) tekevät miehen. Nyt juureva Knut muistuttaa Gustavia lapsuuden hetkistä isoisän luona. Tällöin pöytään tuotiin aina tuoretta leipää ja paahdettua voita, isoisän erikoisuutta, joka syntyi onnekkaan unohduksen seurauksena voikattilan jäätyä paahtumaan liian pitkäksi aikaa liedelle. Sama suotuisa hattarapäisyys kulkee myös Gustavin geeneissä ja näkyy hänen keittiössään.
TOVERIKSI LEIVÄLLE
Oliivitapenade (Veg/G) 7€
Burrata-juustoa ja rapeaa chiliä (G) 9€
Suolakurkkua, hunajaa ja smetanaa (L/G) 6€
Oliivit yrttiöljyssä (Veg/G) 7€
Leikkeleitä Etelä-Euroopasta (M,G) 14 €
Juustovalikoima ja vaihtuva hilloke (G) 14 €
Antipasti: leikkeleet, juustot, hilloke ja oliivit (G) 19 €
KYLMÄT
“Yksinkertainen ja hyvistä raaka-aineista tehty maukas ruoka on aina ja kaikkialla ajankohtaista. Tämän minä olen matkoillani oppinut.”
- Gustav
PORKKANA
Gustav rakastaa yksinkertaisia mutta täydellisesti tasapainotettuja makuja. Tässä annoksessa makeaksi paahtuneet porkkanat kohtaavat vuohenjuuston samettisen pehmeyden, passionhedelmän raikkaan kirpeyden sekä ruskeassa voissa paahdettujen hasselpähkinöiden pähkinäisen täyteläisyyden. Jokainen maku täydentää toistaan, luoden annoksen, joka on kuin aurinkoinen päivä lautasella – yksinkertainen, mutta unohtumaton. (L/G)
16 €
SELLERI
Eräänä kirpeänä pakkasaamuna, kun maa oli huurteessa ja pakkanen nipisteli nenänpäätä, Gustav kaivoi kellaristaan talven parhaat juurekset. Hän muisteli, kuinka hänen isoäitinsä uunissa paahdettu selleri toi lämpöä viileisiin päiviin. Tällä kertaa selleri sai rinnalleen marinoituja siitakesieniä, timjamicremeä ja sitruunageeliä, jotka toivat annokseen täyteläisyyttä ja raikkautta. Viimeistelynä timjamiöljy ja paahdetut mantelit lisäsivät annokseen lämpöä ja rapeutta – täydellinen talven makujen juhla lautasella. (Veg/G)
16 €
SIIKACEVICHE
Gustav muistelee lämmöllä Etelä-Amerikan rannikoita, missä tuoreet merenantimet ovat aina juhlan keskipisteenä. Tämä siikaceviche yhdistää pohjoisen vesien puhtauden ja eteläisten makujen raikkauden. Isäntämme marinoi kalan kookoksella maustetussa tiikerinmaidossa, joka tuo annokseen pehmeän ja trooppisen vivahteen. Kalan seuraksi Gustav loihtii avokadosta valmistettua pehmeää pyrettä ja viimeistelee annoksen ruohosipuliöljyllä. Jokainen suupala on kuin makumatka maailman toiselle puolelle. (M/G)
18 €
TARTAR
Eräänä kylmänä iltana Gustav valmisti ystävilleen lempialkupalaansa, tartaria, ja muisteli samalla kaihoisasti nuoruutensa iloista Italiaa. Ei liene sattumaa, että illan hämärtyessä klassinen tartar keltuaiskreemillä sai rinnalleen saapasmaan parhaat tuliaiset: rapeaksi friteeratut kaprikset, aromikkaan parmesaanijuuston ja täyteläisen mustapippuriöljyn. (L/G)
17 €
LÄMPIMÄT
“Lempireseptini saavat minut hullaantumaan yhä uudestaan ja uudestaan! Ne tuovat mieleeni kerran eletyt seikkailut ja kitkevät samalla kotoisuudellaan tehokkaasti vanhan maankiertäjän juurettomuutta.”
- Gustav
RAPEAA TOFUA
Rapeaksi paistettu tofu yhdistyy tässä annoksessa mausteiseen sipuliliemeen ja kevyesti höyrytettyyn bok choyhin. Täyteläinen valkosipulipyree tuo kokonaisuuteen pehmeyttä, kun taas pikkelöity chili ja appelsiini lisäävät annokseen raikkautta ja sopivasti potkua. Tämä annos on kunnianosoitus Aasian rikkaalle ja monimuotoiselle ruokakulttuurille – makujen tasapainoa parhaimmillaan. (Veg/G)
17 €
RISOTTO
Gustav muistelee matkaansa Pohjois-Italiaan, missä hän oppi risoton valmistuksen salat. Myöhemmin, vieraillessaan urbaanissa Lontoossa, hän tutustui mison monipuolisuuteen huippukokin keittiössä. Näiden makujen innoittamana syntyi tämä annos, jossa kermaisen risoton pehmeät aromit kohtaavat mison syvän umamisuuden. Herneenversot ja edamame-pavut tuovat annokseen modernia raikkautta, kun taas sitrusgeeli lisää siihen pirteän hapokkuuden, joka herättää maut eloon. Tämä annos on oodi makujen matkalle, joka yhdistää perinteet ja uudet vivahteet täydelliseksi harmoniaksi. (VL/G, saatavilla Veg)
17 €
paahdettua rautua
Gustav istui jäisen järven keskellä, pilkkivapa kädessään ja hengitys huuruten kylmässä talvisäässä. Hetken hiljaisuus rikkoutui, kun vapa nytkähti ja päivän saalis – kauniin punertava rautu – nousi ylös jään alta. Palattuaan keittiöön hän päätti tehdä tästä talvisen herkun. Täydellisesti paahdettu rautu kohtaa maa-artisokan maanläheisen makeuden ja päärynän raikkaan kirpeyden. Annoksen viimeistelee samettinen sienivelouté, joka tuo mukanaan talvisen metsän syvät aromit. (L/G)
22 €
NAUDAN ENTRECOTE
Eräänä talvisena iltana Gustav vaelsi Pariisin hämyisillä kaduilla ja päätyi pieneen bistroon, jonka ikkunoista hehkui lämmin valo. Hän istuutui mukavaan nurkkapöytään, tilasi lasin punaviiniä ja nautiskeli naudan entrecoteta. Tämän muiston inspiroimana hän loi annoksen, joka yhdistää ranskalaisen keittiön tyylikkyyden ja hänen oman keittiönsä lämpimät maut. Valmiiksi siivutettu liha saa rinnalleen samettisen puikulaperunapyreen, ja syvä madeira-kastike sekä Café de Paris -voi kruunaavat kokonaisuuden. (L/G)
24 €
MAKEAT
“Koska ateria ilman jälkiruokaa on kuin isoisä ilman viiksiä.”
- Gustavin lapsenlapset
PAIN PERDU
Gustav on matkoillaan huomannut, että jokainen tuntee kananmunassa ja maidossa kostutetun sekä paistetun leivän – ja rakastaa sitä varauksetta. Klassinen "Pain Perdu", tuttavallisemmin köyhät ritarit, saa isäntämme keittiössä uuden ilmeen itseleivotusta briossista. Täydellisesti paistettu leipä tarjoillaan mokkajäätelön kera, jonka maku tulee Gustavin omasta kahvista. Makea kirsikkasiirappi ja jogurttikreemi viimeistelevät tämän jälkiruoan. Se on kuin lämmin halaus keskellä talvea. (L)
12 €
SUKLAA & PÄÄRYNÄ
Isäntämme suklaakakku on täydellinen päätös aterialle. Täyteläinen suklaakakku tuo lautaselle lämpöä ja syvyyttä, kun taas raikas päärynäjäätelö ja pehmeän hedelmäinen päärynägeeli lisäävät annokseen virkistävää raikkautta. Rapea pistaasikrokantti viimeistelee kokonaisuuden tuoden siihen tekstuuria ja pähkinäistä vivahdetta. Tämä jälkiruoka yhdistää talvisen ylellisyyden ja hedelmien raikkauden tavalla, joka jättää unohtumattoman vaikutuksen. (L/G)
12 €
valkosuklaa & tyrni
Gustavin keittiössä oli täynnä naurua ja tohinaa, kun hänen lapsenlapsensa saapuivat vierailulle. Yhdessä he valmistivat pehmeää valkosuklaavanukasta, jonka samettinen maku hurmasi kaikki. Raikkaan tyrnisorbetin kirpeys ja annoksen viimeistely kristallisoidulla valkosuklaalla toivat täydellisen tasapainon ja tekstuurin. Yhdessä nautittu jälkiruoka oli täydellinen päätös päivälle – hetki täynnä iloa, lämpöä ja makuja, jotka säilyvät muistoissa pitkään. (VL/G)
12 €
LAPSET
Lasten annokset ovat saatavilla muun seurueen ruokailun yhteydessä
PAAHDETTUA RAUTUA
puikulaperunapyrettä ja tuoreita kasviksia
8,90€
LIHAPULLAT
ranskalaisia ja tuoreita kasviksia
6,90€
JÄÄTELÖ
Päärynäjäätelöä ja kristallistoitua valkosuklaata
4.00€